Dnevni boravak

Uzimajući u obzir nedostatak kapaciteta za skrb izvan vlastite obitelji otvoren je Dnevni boravak za psihički bolesne odrasle osobe.

Otvoren je potporom Grada Zadra i Ministarstva zdravstava i socijalne skrbi.

Smještaj u Boravak osigurava se preko Centra za socijalnu skrb ili privatnim ugovorom s Domom za odrasle osobe Sv.Frane Zadar.

O korisnicima skrbe socijalni radnik, radni terapeut, medicinska sestra i njegovateljica, psiholog, te fizioterapeut.

Boravak je otvoren radnim danima od 07:00-16:00 sati.

Korisnicima su osigurani doručak i ručak, stručna medicinska skrb, brine se o njihovoj osobnoj higijeni i uči ih se samostalnosti.

U svrhu očuvanja kognitivnih sposobnosti te razvoja socijalnih vještina, djelatnice svakodnevno s korisnicima igraju društvene igre, čitaju dnevni i tjedni tisak, slave rođendane korisnika, organiziraju izlete, te često odlaze u šetnju gradom.

Organiziraju se razne grupne radionice gdje korisnici aktivno sudjeluju u izradi ukrasnih predmeta, čestitki, nakita i sl.

Vodi ih se na razne predstave, izložbe, predavanja i ostala društvena zbivanja kako bi ih se uključilo u društveni život grada.

Želja nam je potaknuti korisnike da međusobno uspostave što bolji kontakt, da budu prihvaćeni od ostalih i da razmjenom iskustava potvrde svoje značenje i važnost.

Provodi se i individualni terapijski rad usmjeren na uspostavljanje što je moguće veće razine samostalnosti kod određenog pojedinca.

Dostupna je usluga prijevoza za osobe koje na drugi način ne mogu sebi osigurati dolazak u boravak.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati voditeljicu odjela Ivanu Boban, mag.prim.educ.

Obala kneza Branimira 2, 23000 Zadar